Cupcakes-urile m-au făcut să mă îndrăgostesc de dulciuri!

Tre’ sa-ncep prin a spune ca nu am fost niciodata o fana a dulciurilor. Nu mi-a placut foarte tare nici sa le consum, da’ nici sa le fac. 🙂 Insaaa, de ceva vreme, am descoperit ca pot face niste chestii bune, nu foarte dulci, fara produse de origine animala si destul de simpatice ca aspect. 🙂

Azi vreau sa va impartasesc o reteta tare draga mie: Cupcakes cu mere si crema de caju si avocado. Le spun cupcakes si nu briose, pentru ca-mi place foarte tare cum suna. 😉

Foarte important este faptul ca zaharul (pe care si eu il folosesc rar spre deloc), poate fi inlocuit cu sirop de agave ori miere.

Cupcakes cu mere

Ingrediente:

1 cana zahar brun

2 cani faina integrala

1 cana apa minerala

½ cana ulei

1 lingurita cu praf de copt

un praf de sare

2 mere marisoare

scortisoara

Magia:

  1. Cele doua mere se dau pe razatoare si se pun pe foc alaturi de 2 linguri de zahar brun si putina scortisoara.
  2. Le lasam la calit, dar amestecam din cand in cand. Dupa ce s-au patruns bine (aprox 7 min), oprim focul si le lasam sa se raceasca putin.
  3. Intre timp, intr-un bol mare amestecam zaharul ramas cu uleiul, dupa care cu apa minerala.
  4. Adaugam si merele calite.
  5. Dupa ce s-au incorporat, punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt si praful de sare.
  6. Asezam formele de hartie in tava de cupcakes, dupa care punem in ele compozitia. IMPORTANT: le umplem doar ¾ pentru ca se vor umfla si vor da pe afara.
  7. Le lasam la cumptor in jur de 25-30 min. Le mai verificam din cand in cand, aplicandu-le sfantul test al scobitorii. 😉

Crema de caju si avocado

Ingrediente:

  • 150 gr caju (hidratat peste noapte)
  • 1 banana
  • 1 avocado copt
  • sirop de agave
  • 1 lingura suc de lamaie
  • o cescuta lapte de migdale sau cocos sau soia (pentru a aduce crema la consistenta dorita)

Magia:

  1. Se pun toate ingredientele intr-un blender cu lama S.
  2. Tu decizi cat sirop de agave pui in compozitie, dar si cat lapte, tinand totusi cont ca va trebui sa aiba consistenta unei crème pentru ornat.

Dupa ce minunata crema e gata, o pui intr-un pos si incepi sa ornezi cupcakes-urile dupa cum te taie capul. 🙂

In cateva ore sau a doua zi, crema de pe cupcakes-uri se va inchide la culoare, dar nu te speria, toate ingredientele sunt naturale, nu ai adaugat niciun fel de chimicale pentru a mentine aspectul initial al cremei, asa ca e natural sa devina maronie, insa le poti manca (pastrate in frigider) si dupa 3 zile.

cupcakes

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s