“Icre” de amaranth – revelatia unei seri de miercuri

Aveam de ceva timp o punga de amaranth in casa, cu care nu prea stiam ce sa fac. La scurt timp, am aflat de reteta de “icre” de amaranth care, spuneau oamenii cu care am vorbit, ca ar avea un gust identic cu cele de peste.

Pana sa incepem cu reteta, va dau cateva informatii despre minunatul amaranth:

  • proprietatile nutritive ale amarantului il incadreaza in categoria “super alimente”
  • este bogat in antioxidanti, fibre, minerale, calciu, magneziu, fosfor si mai ales fier.
  • amaranthul, la fel ca hrisca si quinoa este o pseudocereala ce nu contine gluten
  • amaranthul trateaza probleme ale sistemului respirator, cum sunt astmul sau bronsita cronica, dar intareste si sistemul imunitar.
  • amaranthul este o sursa buna de acizi grași polinesaturați si contine vitamina E in aceeasi masura ca uleiul de masline.

Icre” de amaranth

Ingrediente:

  • 150 gr amaranth (o cana)
  • o ceapa (eu am pus o ceapa rosie)
  • zeama de la o jumatate de lamaie (sau mai mult, depinde cum preferati)
  • sare de Himalaya
  • 60 ml lapte de migdale sau soia (pentru cei lacto- vegetarieni, se poate folosi lapte normal de vaca)
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 linguri de zeama de lamaie

    Retete minunate de maioneza vegana gasiti pe site-ul www.corneliamarin.ro, careia ii multumesc pentru inspiratie. 🙂

Mod de preparare:

  1. Punem cana de amaranth la fiert cu 3 cani de apa si putin sare. Dupa ce da in clocot, acoperim cu un capac, dar amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde. Il lasam la fiert intre 25-30 min, pana absoarbe toata apa.
  2. Intre timp, intr-un vas inalt (de preferat cel al belnderului de mana) punem laptele, uleiul, sare si cele 2 linguri de zeama de lamaie si blenduim. In aprox 30-40 de sec compozitia se intareste si devine o maioneza de toata frumusetea… si bunatatea. 🙂
  3. Dupa ce amaranthul a fiert, il punem intr-un bol incapator. Peste, adaugam maioneza. Nu e nevoie sa o puneti pe toate, va orientati dupa gust. Adaugam si ceapa tocata marunt, plus zeama de la jumatatea de lamaie.

Cam atat de usor se fac aceste “icre” care nu difera nici ca gust, nici ca textura de icrele de peste. 😉

Pofta buna!

2015-02-04_20.40.36

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s